ANTREPREMAME

Despre Noi

Au mamele o forță aparte și o putere de a reorganiza lumea (lumea lor, cel puțin), în perioada magică a maternității. Se întâmplă ceva cu femeia, după ce devine mamă. Apare nevoia de schimbare, de ridicare a propriilor bariere, de spargere a limitelor și parcă se hrănește zilnic cu motivație și putere, în ciuda oboselii, în ciuda sarcinilor care o copleșesc, în ciuda timpului care, parcă, se scurtează.

 Odată începută perioada maternității, apare nevoia de a schimba cursul de până atunci al vieții. Apare o forță aparte, de a reorganiza rutina și lucrurile – palpabile sau mai puțin palpabile. Și, odată cu forța, apare și determinarea de a acționa. Nestatornicia mamelor, puterea de muncă, meticulozitatea… toate acestea sunt fascinant de urmărit.

 

Ce declanșează nevoia de schimbare? Să fie stresul-întoarcerii-la-vechea-rutină motorul principal care ne face să ne gândim la a face lucrurile altfel? În fond, vechea rutină are legătură cu cine eram noi înainte de a fi mame și este foarte posibil să nu mai rezonăm atât de mult cu acele persoane, chiar dacă ele fac, încă, parte din noi.

Nu spun că acest lucru este general valabil. Sunt mame care au așteptat cu bucurie să se reîntoarcă la vechiul job, căci acesta le oferă satisfacția deplină, însă (probabil în egală măsură), sunt mame în care s-a declanșat nevoia de independență și curajul de a-și dovedi că pot construi ceva de la zero: o afacere a lor, cu reguli, dinamică și traiectorie proprie.

Indiferent de motivația fiecăreia, este fascinant să vezi curajul cu care o mamă îmbracă și haina antreprenorului, peste celelalte roluri deja asumate în viața de zi cu zi. Am simțit nevoia să vorbesc despre aceste mame-antreprenor care au pus bazele unor afaceri absolut minunate, cu impact nu doar asupra vieții lor de familie, ci și asupra comunității. Pașii mici schimbă lumea.

Așa s-a născut AntrepreMAME

Un proiect despre mame și puterea lor de a schimba fața lucrurilor.

Antreprenoriat – și, mai ales, antreprenoriat în România – înseamnă multă muncă și mult sacrificiu, înseamnă birocrație și atenție sporită, înseamnă timp dedicat visului, pentru a-l transforma într-un proiect viabil, înseamnă ore de veghe și ore de planificare, de strategie, de calcul și de previzionare. Înseamnă, de cele mai multe ori, amânarea propriilor nevoi, pentru o reușită negarantată.

Am toată admirația pentru antreprenori și cred că dacă ne raportăm la produsul lor final prin prisma eforturilor depuse pentru concretizarea lui, vom înțelege altfel efortul depus pentru afacerea lor, în sine.

AntrepreMAME urmărește, concret, patru aspecte:

1

Să încurajeze mamele antreprenor care au reușit să își pună visul în liniile cuantificabile ale unui plan de afaceri și, mai apoi, l-au transpus în realitate. Pe ele, pe mamele antreprenoare, le putem încuraja citind despre ceea ce creează, cumpărând de la ele și recomandându-le mai departe. E un lucru atât de simplu, pe care îl putem face împreună.

2

Să ofere informație despre pașii parcurși, în general, de la prima idee de afacere și până la concretizarea ei. Ce a fost nevoie, ce s-a obținut greu, la ce uși s-a bătut? Care au fost dificultățile? De câte ori a apărut gândul renunțării? Toate aceste aspecte vor întregi tabloul efortului depus pentru concretizarea unei afaceri, în România, și vor sta la baza deciziilor pe care alte mame încă se gândesc să le ia, în demararea propriei afaceri.

3

Să aducă inspirație tuturor mamelor care au idei și multă creativitate, care visează să poată produce și bani din hobby-ul lor sau care își doresc să pornească în aventura antreprenoriatului pe cont propriu. Vorbeam, mai sus, de puterea exemplului. Cred că nimic nu e mai înălțător și mai încurajant decât exemplele de reușită ale celorlalți.

4

Să pună în legătură mamele antreprenor. Colaborarea, de cele mai multe ori, este cheia succesului. În fond, indiferent de particularitățile noastre, la bază, suntem unite de pasiunea pentru ceea ce facem și de dragostea pentru copiii noștri. Acestea sunt principalele motoare care ne ajută să schimbăm lumea. De ce n-am face lucrul acesta împreună, inspirându-ne și susținându-ne reciproc?

AntrepreMame – un proiect despre mamele care au curajul să crească și copii, dar și afaceri, în același timp.

Și chiar reușesc!

Vă aștept în grupul de Facebook AntrepreMAME BAZAR. #CreștemÎmpreună