nastem.ro – by Silvia Ganescu

Educator prenatal LAMAZE

Povestea

Silvia Ganescu – primul vis devenit business în cadrul Incubatorului AntrepreMAME

O știți mai puțin, pentru că Silvia este un om timid și introvert, dar care are un vis mare: acela de a fi alături de alte mame, în perioada sarcinii. De fapt, de a le ajuta să conștientizeze ce se întâmplă cu ele, cu corpul lor, să îmbrățișeze schimbările și să fie convinse că trupul lor este construit și pregătit pentru sarcină și pentru nașterea naturală, care poate fi, sub îndrumarea potrivită, o experiență extraordinară.

În perioada sarcinii – aceea în care noi, femeile, trecem prin cele mai neașteptate stări și sentimente – ne dorim să reorganizăm lumea și începem, mai întâi, cu planul propriei vieți. La fel a fost și pentru Silvia, care după ce a finalizat cursurile Lamaze, în calitate de beneficiar, a visat să devină trainer autorizat și să își poată urma chemarea.

Visul Silviei, naștem.ro, este primul proiect intrat la începutul anului în Incubatorul AntrepreMAME și dezvoltat pas cu pas, de la punctul zero, adică acel moment de “aha!” al viitoarei antrepremame care își dorește să-și asculte intuiția mai mult decât a făcut-o până atunci.

După ce a devenit mamă, Silvia și-a dorit să fie educator prenatal, inspirată fiind de propria experiență din timpul sarcinii când, în lipsa multor informații, a traversat stări contradictorii, fără a înțelege pe deplin sursa lor. Astăzi, inspirată de Iris – minunea în jurul căreia își construiește planul fiecărei zile și care a motivat-o în a schimba (de fapt, a dubla) traiectoria profesională, obținându-și toate certificatele LAMAZE și Train the Trainer (în curs).
Silvia a combinat tehnici multiple de coaching prenatal, educație prenatală, tehnici de relaxare, încurajarea implicării partenerului și suportul comunității, pentru a putea susține, printr-o abordare originală, femeile în perioada sarcinii.

În curând vom lansa primul său curs de educație prenatală – “Maternitate Conștientă”, care va fi suportul de bază în a ajuta femeile să se simtă mai pregătite, mai încrezătoare și mai susținute în timpul perioadei lor de sarcină.

valori

ÎNȚELEGERE

Sunt în primul rând mămică și știu din propria experiență că nașterea nu este ca în filme, știu că internetul este plin de informații greșite și de cazuri extreme care ne fac să ne temem de lucruri de care nu ar trebui . . . și știu că încercând să învățăm mai multe de pe internet ajungem inevitabil să ne îndoim și mai mult de deciziile noastre.

Sunt aici să te susțin în ceea ce va deveni cea mai frumoasă experiență din viață ta, cel puțin pentru prima oară.

Teama sau îndoiala nu pot exista la baza unei decizii și sunt aici să-ți împărtășesc experiențele personale din momentele de dinainte de a deveni mamă. Și eu, la rândul meu, am avut un educator prenatal și știu, fără urmă de îndoială, că a fost cea mai bună decizie pe care o puteam lua la momentul respectiv.

Am născut natural și nu am regretat asta pentru o clipă, dar în cazul meu, a fost o decizie pe care am luat-o cunoscând toate opțiunile posibile și fiecare repercursiune posibilă a respectivelor decizii – în cele din urmă, nașterea a devenit prima experiență pe care am împărtășit-o cu fiica mea urându-i “ bun venit ” în lume.

EXPERIENTA

Fiind un educator prenatal LAMAZE am pregătirea necesară să te ajut să înțelegi în cel mai mic detaliu tot ce contează pentru ca tu să poți naște așa cum meriți.

În cadrul cursului vom parcurge cu multă atenție și răbdare fiecare aspect al nașterii, atât dintr-o perspectiva medicală, explorând fiecare opțiune pe care o avem la îndemână, cât și dintr-o perspectivă personală, ca tu, viitoarea mămică a copilului tău, să poți lua cea mai bună decizie pentru a-ți aduce copilul pe lume, în cel mai plăcut și sigur mod posibil pentru amândoi.

Nașterea este un lucru perfect natural care se întâmplă de zeci de mii de ani și care stă la baza existenței civilizației noastre; anatomia noastră este perfect concepută pentru a da naștere natural și corpul nostru este conceput, anatomic, pentru a se adapta perioadei în care ne pregătim să aducem o nouă ființă în lumea și în viață noastră.

Medicina modernă ne oferă posibilitatea de a scădea riscurile și de a ne aduce confort în această perioadă, dar având în vedere că nașterea este un element atât de important pentru însăși specia noastră, avem un număr foarte mare de opțiuni și uneori, poate, prea puțin timp să le asimilăm pe toate, pentru a lua cea mai bună decizie informată și personală.

Modul în care vei da naștere este decizia ta și a partenerului tău, nu a internetului sau a doctorilor care poate nu au destul timp să-ți ofere o perspectivă de ansamblu, așa că este important să fii informată în legătură cu fiecare aspect al nașterii, cu destul timp înainte, că să poți lua decizia ce va sta la baza celei mai importante experiențe a vieții tale.

“Ne este frică de ce nu cunoaștem”, dar dacă suntem cu adevărat pregătiți și știm ce urmează să se întâmple, în orice situație, putem gestiona cu calm acea situație. Având în vedere că transmitem starea noastră copilului, avem puterea de a decide să fim informate, să știm exact cum vor decurge lucrurile și în acest fel, ne vom aduce micuții pe lume cu mult calm și vom putea aprecia împreună momentul reuniunii, așa cum merităm.

FAMILIE

Nașterea este o experiență de familie

Nașterea este o etapă naturală în dezvoltarea familiei – deși doar unul dintre voi va purta acest dar extraordinar timp de 9 luni, este un eveniment ce va schimba viața întregii familii. Știm că pentru a concepe un copil este nevoie de doi, dar și pentru a-l aduce pe lume este nevoie de ambii părinți, motiv pentru care, acest curs se adresează ambilor părinți.

Vreau să mă adresez tăticului din cameră și să-l ajut să înțeleagă că timp de mai mult de 9 luni va fi baza și suportul ce vor susține fundația familiei, va reprezenta atât interesele mamei cât și binele familiei în timp ce aproape întregul timp al mămicii va fi ocupat de nevoile nou-născutului.

În timpul cursului vom trece prin diferitele etape ale nașterii și te voi ajuta să înțelegi prin ce trece partenera ta, ce nevoi va avea, dar cel mai important, cum vei resimți tu, personal, nașterea cu toate provocările ce vor apărea.

Este important să discutăm despre faptul că după naștere, nevoile micuțului vor ocupa o parte considerabilă din timpul mămicii și că nu trebuie să te simți neglijat, făcând parte dintr-un proces natural în care tu vei reprezenta interesele familiei, viitorul copilului tău și vei fi cel ce va crea o atmosfera de încredere și siguranță pe care se poate baza întreaga familie.

În acest timp, vei fi baza ei în acest proces și vei reprezenta interesele ei și ale copilașului tău în toate aspectele posibile, de la vizitele medicale la întrunirile cu prietenii și vei fi răsplătit de recunoașterea micuțului aflat încă în pântec la auzul glasului tău sau la atingerea ta.

MITURI

Ai nevoie de cele mai bune informații pentru cea mai importantă decizie

Nașterea este un subiect în jurul căruia s-au creat prea multe mituri și dezinformare, lucruri care te pot afecta atât pe tine cât și pe micuțul tău. Neavând la îndemână o sursă sigură de informare poate duce la decizii greșite sau la generarea de temeri neîntemeiate ce pot fi transmise pruncului.

Există expresia “knowledge is power” (cunoașterea este putere) – și acesta este principalul scop al unui educator LAMAZE; în cadrul cursului vom diferenția mitul de realitate, că tu să poți lua o decizie informată, bazată pe fapte concrete, că să poți aduce un copil pe lume în termenii tăi, în cel mai bun mod posibil pentru amândoi, relaxată și cunoscând fiecare aspect al nașterii, indiferent de ce metodă te decizi să alegi – pentru că meriți să ai parte de o experiență cu adevărat frumoasă, fiind prima amintire pe care o vei avea alături de copilul tău.

Pentru că nașterea este un eveniment prin care femeile, indiferent de cultură sau statut social, trec de mii de ani, societatea a avut destul timp să dezvolte mituri și să promoveze informații greșite ce te pot influența într-un mod negativ atât pe tine cât și aducerea pe lume a micuțului tău.

În cadrul cursului vom distruge mituri și vom schimba concepții învechite pentru a transforma teama în cunoaștere, ceea ce îți va permite să iei o decizie informată legată de unul dintre cele mai semnificative momente ale vieții tale și cel mai important, legat de primul moment din viața viitorului tău copil.

PERSPECTIVA COPILULUI

Sentimentele și grijile sunt transmise fătului

Micuțul tău este o ființă vie aflată în interiorul tău ce are abilitatea de a simți și experimenta într-o manieră limitată mediul înconjurător; este capabil să răspundă la anumiți stimuli, ca muzica sau glasul celor apropiați; în aceeași manieră este capabil să simtă și să împartă cu tine trăirile și sentimentele tale.

Starea de sănătate fizică și psihică a mămicii are o deosebită importanță în dezvoltarea fătului și poate avea efecte semnificative după naștere, ce îi pot influența viața. Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte pe care le vom discuta în timpul cursului, pentru ca tu să îi poți asigura dezvoltarea prenatală pe care ți-o dorești pentru copilul tău.

Spre exemplu, în jurul săptămânii 25 de sarcină, fătul are auzul dezvoltat, astfel vocile părinților sunt primele voci percepute ce vor fi învățate și chiar distinse de către copil. În același timp, fătul devine capabil de a distinge mirosul mamei, ceea ce îl va ajuta să recunoască laptele matern al cărui gust și miros este similar cu al lichidului amniotic în care și-a petrecut primele luni.

Starea micuțului tău este direct influențată de starea ta și acesta este un motiv în plus să găsești o zonă de confort și să fii pe cât se poate de pregătită pentru evenimentul cel mare.

structura   cursului

5 sedinte / 10 ore

#1

prezentare

Ne cunoaștem și facem o prezentare generală a cursului

durata: 1 ORA

#2

alimentatie

Discutăm totul despre alimentația mamei în periada sarcinii

durata: 2 ORE

#3

etapele travaliului

Curs dedicat travaliului și a managementului durerii

durata: 2.5 ORE

#3

metode nastere

Vom discuta toate metodele pe care le avem la îndemână

durata: 2.5 ORE

#5

post-partum

Pregătire pentru perioada imediat următoare nașterii

durata: 2 ORE

##

1on1 suplimentar

Sedinta suplimentara, dedicata nevoilor post-partum

gratuit

Contact

Silvia Ganescu

silvia@antrepremame.ro