PROIECTUL    Creștem Împreună

AntrepreMAME

ATELIERELE

CRESTEM  IMPREUNA

Dragi AntrepreMAME,

În primul rând, vă mulțumesc pentru că faceți parte din această comunitate, pe care am creat-o din dorința de a crește împreună.

Această dorință a dat inclusiv numele proiectului #CreștemÎmpreună, un concept AntrepreMAME care își propune să ne aducă la îndemână acele instrumente transformaționale, atât de necesare creșterii și dezvoltării noastre ca femei, ca mame și ca antreprenoare.

Sunt o idealistă convinsă că încă mai există oameni deschiși și sinceri, care prețuiesc alți oameni dincolo de interesele personale. Pentru mine, transparența și onestitatea sunt valori primordiale pentru crearea și menținerea relațiilor și doresc să cultiv aceste valori în cadrul comunității noastre. Partea minunată este că am descoperit oameni minunați în AntrepreMAME și mă bucur nespus că, împreună, rezonăm și putem clădi constant. Imperiile durabile se construiesc pe încredere!

Pornind (inițial) de la nevoile mele transparente (de om onest și sincer în recunoașterea propriilor limite), am simțit impulsul de a aduce, cât mai la îndemână, o serie de instrumente și tehnici care să ne ajute – pe noi, femeile – să ne asigurăm, în primul rând, resursa principală și vitală pentru orice intreprindem: sitima de sine, încrederea în forțele proprii.

Dincolo de know how, dincolo de experința și expertiza pe care o avem (ca specialiști, chiar) în domeniile noastre principale de activitate, de multe ori, lipsa încrederii în sine ne-a oprit să ne urcăm în vagoane care ne-ar fi putut duce mult, mult mai departe decât locul în care am ales să staționăm.

M-am tot gândit cum facem să creștem această stimă de sine, această automotivație și această încredere în forțele prorpii. Cum facem să ieșim din capcana modestiei, ca virtute? Cu onestitate, vă spun că am făcut un șantier în mine însămi, mai întâi, pentru a-mi da seama ce mă oprește să mă avânt. Pornind de la ce am descoperit, am pus bazele proiectului Creștem Împreună, cu instrumentele pe care le veți descoperi aici și cu urmatoarele obiective clare:

  • Să dezvoltăm frumos micile afaceri pe care le creștem, poate cu aceeași grijă și delicatețe cu care o mamă își crește copilul. Spun asta pentru că femeia antreprenor din România nu “conduce” o afacere, ci o plămădește, o crește și o ghidează, pune suflet, se educă pe sine, ca antreprenoare, în timp ce dezvoltă afacerea de care se leagă emoțional, se apleacă cu grijă asupra clientului și caută să-l facă să înțeleagă produsul.
  • Să devenim sursă de inspirație pentru toate acele mame și viitoare mame care își doresc să găsească doza de curaj pentru a porni o afacere pe cont propriu, dar nu știu de unde ar trebui să înceapă.
  • Să ne perfecționăm – de la o etapă la alta, să creștem frumos, ca oameni, ca mame/viitoare mame, ca antreprenoare, ca spirite.
  • Să aducem în comunitate cât mai multe persoane interesate de produsele noastre. Noi, între noi, ne putem susține continuu, dar liniar. Este nevoie de o comunitate mare pentru ca produsele noastre să se bucure de expunere și de vânzare, de creștere.
  • Să pună în legătură antreprenoarele pentru colaborări reciproc avantajoase și – visul meu – de ce nu, să formăm consorții pentru proiecte cu finanțare.
  • Să organizăm evenimente și întâlniri. Cheia succesului stă în construirea de relații – calde, umane, directe, empatice!